Skutočne rýchle doručenie do 24h v SR

Vernostný program - zľava z každého nákupu

Rozvoz v MT a Vrútky na elektrickom aute v deň nákupu

Poradenstvo po telefóne

Vkusné darčekové balenie

Pripravte si jedlá na grile v alobale. Tipy na overené recepty

Leto je v plnom prúde a s ním aj letné grilovačky. Vedeli ste, že až takmer tri štvrtiny ľudí u nás uprednostňujú grilovačku pred opekačkou? Stretnutia s priateľmi, rodinné oslavy či iba obyčajná večera v kruhu najbližších pripravená na grile, zo sebou vždy prinášajú krásne chvíle a možno aj gastronomické zážitky. A teraz malá výzva. Predstavte si grilovanie tentokrát trochu inak. Skúšali ste už jedlá na grile v alobale? Ich výhodou je, že po nich gril nevyzerá ako bojisko a vy si môžete pochutnať na šťavnatých a voňavých dobrotách. Nech sa páči, prinášame tipyna  aké jedlá na grile v alobale, ktoré musíte rozhodne vyskúšať. 

OBSAH ČLÁNKU:

  1. Prečo sú jedlá na grile v alobale skvelý nápad?
  2. Čo budete ku grilovaniu okrem alobalu potrebovať?
  3. Tipy na najlepšie jedlá na grile v alobale
  4. Najčastejšie otázky o grilovaní v alobale

Prečo sú jedlá na grile v alobale skvelý nápas? 

Grilovanie v alobale so sebou prináša niekoľko benefitov, pre ktoré sa ho oplatí naozaj vyskúšať:

  • jedlo sa neprichytí na gril,
  • suroviny si zachovávajú šťavnatosť,
  • vyhnete sa pripáleniu,
  • gril zostáva pomerne čistý,
  • ugrilovať si môžete aj jemné potraviny, ktoré by sa pri bežnom grilovaní spálili.

Je to niečo ako mať vlastného neobjaveného kulinárskeho bodyguarda. Zabudnite na oddeľovanie syra z roštu alebo stratené kúsky zeleniny medzi mriežkami. Pri správnom postupe a vhodne zvolených surovinách si pripravíte naozaj chutné jedlá bez veľkej námahy a neporiadku, ktoré sa vďaka vnútri vzniknutej pare nevysušia. 

A najväčšia výhoda? Grilovanie bez zbytočného čistenia je malý sen každého grilmajstra (alebo skôr jeho polovičku? ????). Vďaka príprave jedál na grile v alobale neminiete po každej grilovačke polovicu čistiaceho prostriedku na gril, niekoľko hubiek na riad, a ušetríte hlavne aj svoj čas a nervy.

Čo budete ku grilovaniu okrem alobalu potrebovať?

Skôr, než sa pustíte do prípravy jedál na grile v alobale, je okrem surovín, alobalu a samotného grilu dobré vedieť, čo sa vám oplatí mať po ruke. Nebojte sa, nepotrebujete celú kuchyňu.

Základné pomôcky pre bezstarostnú grilovačku:

 

 

Tipy na najlepšie jedlá na grile v alobale

Slovenská klasika v alobale – živánska 

Ak ste túto táborákovú klasiku ešte neochutnali, je najvyšší čas tak urobiť. Spojenie chutí a omamná vôňa, ktorá vás zahltí po odbalení alobalu, vás nenechá chladnými, a ani hladnými. Pripravíte ju úplne jednoducho. 

Ako pripraviť živánsku na grile? 

Pomocou tĺčika na mäso nachystajte tenké a menšie kúsky bravčovej krkovičky, stehna alebo kuracích pŕs, osoľte, okoreňte a premiešajte ich s olejom. Zemiaky, klobásu, cibuľu, papriku a paradajku nakrájajte na plátky. Do pripraveného alobalu uložte najprv vrstvu zemiakov, potom mäso, klobásu, zeleninu a opäť zemiaky. Všetko ešte raz posypte trochou korenia a zabaľte do pevného balíčka. Položte na rozpálený gril a grilujte približne 30 až 40 minút, podľa sily ohňa.

Losos či pstruh grilovaný v alobale 

Ryby sú považované za nutrične vysoko výživné potraviny, ktoré nám prinášajú mnoho benefitov. A práve v prípade rýb je grilovanie v alobale ideálnym riešením. 

Ako pripraviť ryby v alobale na grile? 

Na opláchnutom a osušenom pstruhovi urobte na koži zopár jemných zárezov z každej strany a položte ho na alobal. Dovnútra vložte plátky cesnaku, citrónu a petržlenovej vňate, povrch potrite olivovým olejom. Pstruha z každej strany posoľte, pridajte vetvičku rozmarínu a alobal starostlivo zabaľte. Upečený by mal byť za 15 minút, no nezabúdajte ho niekoľko krát otočiť. Po vybratí z grilu ho nechajte ešte zopár minút oddychovať v alobale. 

Podobným spôsobom si pripravíte aj svoj kúsok lososa, ktorý chutí výborne pokvapkaný s limetkou, poliaty malou lyžičkou medu a doplnený vetvičkou rozmarínu. Nezabudnite ho osoliť a namiesto olivového oleja môžete pridať plátky masla, ktoré lososa zjemnia.

Grilovaný hermelín v alobale 

Podľahli ste aj vy chuti a pôvabu jemne sa roztekajúceho syra? Ak sa však roztečie po grile, nepoteší sa asi nikto. Gril zostáva špinavý, chuťové poháriky neuspokojené a brucho prázdne. A viete čo? Alobal je riešenie. Pozrite sa aké rýchle, praktické a jednoduché. 

Ako pripraviť hermelín na grile? 

Na pripravené kocky alobalu stačí naniesť zmes olivového oleja a korenín podľa vašej chuti. Použiť môžete napríklad provensálske, čierne mleté korenie, bazalku, oregano, či grilovacie korenie. Na pripravenú zmes potom už iba položíte hermelín a aj zvrchu ho ňou ponatierate. Zabalený syr uložíte na gril a približne po 10 minútach, alebo keď sa alobal vyduje do guľata, si ho po vytiahnutí z grilu a opatrnom rozbalení môžete začať vychutnávať.

Vegánska lahôdka z grilu 

Vegánstvo je už aj v Európe pomerne rýchlo sa rozširujúci fenomén, ktorý sa týka viac ako 3 % populácie. Preto sa vám môže veľmi ľahko stať, že niektorý z vašich starých priateľov, ktorý príde na grilovačku k vám domov, už zrazu nie je zástancom konzumácie živočíšnych produktov. Prekvapte ho a pripravte lahôdku v podobe vegánskeho pokrmu, ktorý si zamilujú aj “mäsožravci”. Môže byť totiž skvelým odľahčením, či prílohou k ostatným grilovaným jedlám. 

Ako pripraviť vegánske jedlo na grile?

Jediné, čo musíte urobiť, je zabaliť do alobalu rôzne druhy nakrájanej zeleniny a dochutiť ich zálievkou z olivového oleja, roztlačeného cesnaku, byliniek, soli a korenia podľa chuti. Najobľúbenejšie na grilovanie v alobale sú cuketa, paprika, paradajky, kukurica rozdelená na malé kúsky a šampiňóny. Zelenina z grilu pripravená v alobale do 15 minút, je ideálna verzia šťavnatého, chutného a hlavne zdravého letného pokrmu.

Najčastejšie otázky o grilovaní v alobale

Je grilovanie v alobale bezpečné? 

Áno, ak používate alobal určený na pečenie a grilovanie.

Ako dlho je potrebné piecť jedlo v alobale?

Dĺžka pečenia závisí od druhu jedla. Vo všeobecnosti je zelenina hotová za cca 10 až 15 minút, ryby 15 až 20 minút a mäso približne 30 až 40 minút.

Môžem alobal použiť viackrát? 

Pri príprave jedál na grile použite vždy nový alobal.

Ako správne baliť jedlá na gril do alobalu? 

Uistite sa, že je alobal vždy dobre zabalený. Okraje zahnite a poriadne upevnite, aby neunikala para.

Ako zabrániť roztrhnutiu alobalu? 

Používajte dvojitú vrstvu a nenechávajte ostré časti jedla, napríklad kosti bez ochrany. Pri manipulácii s alobalom na grile používajte zaoblené nástroje a kuchynské rukavice.

Grilovanie v alobale je niečo ako kuchárske kúzlo, ktoré zvládnete, aj keď nie ste zrovna skúsený grilmajster. Je to rýchle, praktické, chutné a najmä, zanecháva omnoho menej neporiadku ako klasické grilovanie. Stačí zabaliť zopár surovín do alobalu, hodiť balíček na gril, počkať kým sa vône rozbehnú po dvore a servírovať hotovú večeru či obed. Nezabudnite, že všetky pomôcky potrebné nielen ku grilovaniu ale aj servírovaniu nájdete na www.demro.sk

 

foto:pixabay.com

google recenzie

4.6

Prepáčte, aktuálne máme skladom iba :productStock ks. Ak potrebujete viac kusov tovaru kontaktujte nás emailom na shop@demro.sk