Možnosti okamžitej platby a doručenia do 24h

Vernostný program - zľava z každého nákupu

Rozvoz v Martine a Vrútkach na bicykli v deň nákupu 

Vyskúšajte tieto 3 skvelé tipy na sladké jedlá na grile

Gril a sladké jedlo k sebe jednoznačne patria. Zdá sa vám táto kombinácia zvláštna? V tom prípade odhoďte predsudky a nechajte sa inšpirovať tromi zaujímavými sladkými jedlami, ktoré si môžete pripraviť chutne práve na grile. Garantujeme vám, že sa budete zalizovať nielen vy, ale i návšteva, ktorá k vám na najbližšiu grilovačku zavíta. 

Ak sladké jedlo, potom dezert. V hlavnej úlohe váš záhradný gril 

Keď sa povie sladké jedlo, väčšina z nás si predstaví koláč, zákusok alebo iný dezert. Tušili ste však, že si ich vo chutných verziách môžete pripraviť aj priamo v záhrade? Nezáleží na tom, či máte elektrický alebo plynový gril, či najčastejšie používanú verziu v našich končinách – gril na drevené uhlie. Stačí ho uviesť prevádzky a zahviezdiť na grilovačke naozaj originálnym menu, ktoré sladké jedlá na grile zaručene ozvláštnia. Ktorý recept si vyberiete?

Osviežujúci karamelový banán na grile 

Spojenie banánu, karamelu a zmrzliny je ikonické. Samozrejme, fantázii sa medze nekladú, pokojne do receptu doplňte svoje obľúbené ingrediencie, ako napríklad čokoládové hobliny alebo oriešky. Alebo ich jednoducho pripravte do misiek a nechajte na každom z hostí, aby si svoju porciu doladil podľa vlastných predstáv a chutí. Úspech máte zaručený!


INGREDIENCIE 

1 a 1/2 šálky cukru 

1 smotana na šľahanie

50 g masla

vanilkový extrakt

štipka soli

2 lyžice trstinového/kokosového cukru

pol čajovej lyžičky škorice

2 lyžice medu

banány (podľa počtu hostí)

zmrzlina podľa vlastného výberu

POSTUP 

V panvici miešajte cukor a pol šálky vody, kým sa cukor nerozpustí. Potom teplotu zvýšte a sledujte, kým nebude mať zmes tmavšiu farbu. Približne o 10 minút pridajte smotanu a na nízkom plameni varte karamel cca 5 minút do zhustnutia. Po odstavení primiešajte soľ, vanilkový extrakt a maslo, aby sa karamel zjemnil. V miske si pripravte zmes hnedého cukru a škorice. Pozdĺžne rozkrojené banány aj so šupkou potrite medom a posypte zmesou hnedého cukru a škorice. Uložte ich na stredne rozohriaty gril odrezanou polovicou smerom nahor. Potrvá približne 4-5 minút, kým sa šupka od banána jemne odlúči. Posledným krokom je oddeliť banány od šupky a servírovať. Ideálne sú pozdĺžne misky, kde polovice banánov naukladáte a prelejete karamelom. Zmrzlina a ostatné prísady dodajú tomuto grilovanému dezertu tú správnu osviežujúcu bodku.

Originálny recept: https://www.myrecipes.com/recipe/grilled-bananas-ice-cream-caramel 

Sladké jedlo na gril patrí. Presvedčia vás jablká v alobale 

Zemiaky, cibuľa, paprika a krkovička, prípadne kuracie mäso v alobale, to je predsa stará známa živánska. Skúšali ste však niekedy takto pripraviť niečo iné? Sladké jablká v kombinácii so zmrzlinou vás presvedčia, že ak už máte rozohriaty gril, tento dezert si budete chcieť zaručene pripraviť pri každej príležitosti.

INGREDIENCIE 

jablká (odporúčané odrody v našich končinách sú Gala, Fuji, Jonatán)

cukor

škorica

muškátový orech

zmrzlina podľa chuti

POSTUP 

Tento recept je tak jednoduchý, že ho pokojne zvládnu i deti. Zapojte ich do prípravy, o to viac si sladký dezert z vlastnej dielne vychutnajú. Jablká nakrájame na tenké pásiky, približne v hrúbke 3-4 milimetre. To, či ich ošúpete, je len na vás. Chutné sú obe verzie. Vo väčšej miske dôkladne zmiešame jablká s cukrom, škoricou, a muškátovým orieškom. Všetko odhadom podľa chuti a sladkosti samotných jabĺčok. Následne jablká vložíme do alobalu, podobne ako živánsku a prikryjeme zhora ešte jednou vrstvou tak, aby vznikli malé otvory. Nimi bude unikať von para a zabezpečia, aby nezostala z jabĺk dusená kaša. Po približne 20 minútach na stredne rozpálenom grile môžeme vybrať jednu porciu a skontrolovať. Ak sú grilované jabĺčka podľa vašich predstáv, vyberte ich a po vychladnutí môžete rovno na ne naservírovať zmrzlinu. 

Originálny recept: https://www.acouplecooks.com/grilled-apples/ 

Sladké crumble na záhradnom grile. Jedlá ako toto si uložíte na ďalšiu sezónu 

A navyše si ho môžete pripraviť z akéhokoľvek šťavnatého ovocia. Kombinácia s rebarborou dodá tomuto dezertu na grile nový rozmer, najmä ak neviete, ako ju využiť. Crumble chutí skvele za tepla v kontraste so studenou zmrzlinou, ale pokojne si ho môžete vychutnať aj keď vychladne. Ako naň?

INGREDIENCIE 

6 hrstí čučoriedok, malín, ríbezlí, jahôd alebo akéhokoľvek bobuľovitého ovocia (pokojne aj mix)

4 hrste na kocky nakrájanej rebarbory

1 šálka cukru

na mrveničku:

1/4 šálka hladkej múky

1 šálka ovsených vločiek

1 šálka cukru

1/2 šálky hladkej múky

1/2 čajovej lyžičky muškátového orieška

1/2 čajovej lyžičky škorice

100 g stuhnutého masla

šľahačka

POSTUP 

Vo väčšej mise zmiešame ovocie a rebarboru spolu s cukrom. Ak máte prevažne kyslé ovocie, pokojne pridajte ešte cukor, podľa chuti. Zapekaciu misu alebo vyšší plech vymastite a nasypte do nej ovocie. V druhej miske zmiešajte ingrediencie na mrveničku a po pridaní kociek masla prstami vypracujte na kúsky rôznej veľkosti. Posypte ovocie v plechu a položte na gril približne na 50 minút až hodinu, podľa farby vrchnej mrveničky. Keď je krásne hnedastá, môžete sa pripraviť na servírovanie. Crumble z grilu môžete vyjedať priamo z plechu alebo ho rozdeľte do misiek a na vrch pridajte obľúbenú zmrzlinu. 

Originálny recept: https://www.tasteofhome.com/recipes/blueberry-rhubarb-crumble/ 

Už premýšľate, kedy máte v pláne ďalšiu grilovačku, aby ste si mohli sladké jedlá tak trochu netradične pripravené na vlastnom záhradnom grile vychutnať? Nezabudnite, že všetky potrebné pomôcky na grilovanie nájdete na www.demro.sk 

Prepáčte, aktuálne máme skladom iba :productStock ks. Ak potrebujete viac kusov tovaru kontaktujte nás emailom na shop@demro.sk